Info Reflex
Massage

Werking en toepassingsgebieden.
Reflexmassage is geen toverformule.
Deze manipulatie helpt én werkt wel.

Dieptemassage

Klassieke reflex-dieptemassage

Wat is dieptemassage?

De therapeut maakt spierspanningen in de pijnlijke zones tot op het diepste niveau los. Dieptemassage zorgt voor een verhoogde bloedtoevoer naar de pijnlijke plaatsen. Deze massage biedt een tegenprikkel aan bestaande pijn, waardoor de hersenen meetbare hoeveelheden bèta-endorfine en enkefaline (neuropeptides) gaan produceren. 

De afvoer van afvalstoffen (lactaat) uit het spierweefsel wordt door die manipulatie versneld. De kracht in de spieren en gewrichten keert langzaam terug. De pijn vermindert. De patiënt herwint souplesse en flexibiliteit. 

Reflexmassage

Klassieke reflex-dieptemassage

Hoe lang duurt een behandeling?

De eerste sessie duurt zo’n 60 minuten, anamnese inbegrepen. De volgende ca. 50 minuten. Na 2 à 3 sessies met tussenpozen van minimum 1 week tot 14 dagen treedt een voelbare verbetering op. Die wordt niet door de therapeut gesuggereerd, maar moet objectief verifieerbaar zijn.

Nevenwerkingen

De behandeling is niet zonder pijn, maar wel efficiënt. Ten gevolge van dieptemassage ontstaan achteraf soms blauwe plekken die door de band zeer snel verdwijnen. 

Werking

Klassieke reflex-dieptemassage

Hoe brengt dieptemassage verlichting?

Dieptemassage werkt vooral op de spiergroepen en pezen / ligamenten van hoofd, nek, schouders, rug, heup, bil- en beenspieren. (zie anatomische atlas)

Een correct uitgevoerde massage

Dit is de aangewezen methode om door lactaatafzetting verkrampte en pijnlijke ledematen weer flexibel te maken. In feite wordt diezelfde methode toegepast bij (top)sporters om de spieren na een zware inspanning snel weer in vorm te krijgen. Deze sportmassages zijn uiteraard ook niet pijnloos.

Toepassingen

Klassieke reflex-dieptemassage

rugklachten 
nek- en schouderklachten, whiplash
hoofdpijn, spanningshoofdpijn
temporalisklachten, aangezichtspijnen  
duizeligheid door nekspanning
slapende, tintelende en pijnlijke armen 
schouder- en armsyndroom - frozen shoulder
tenniselleboog en golfelleboog
heup- en liesklachten
pijn in knie en knieholte
pijn in kuiten en achillespees
pijn in de borst en tussen de ribben (intercostaal)
pijn in de voeten, hielspoor, plantaire fasciitis

Reflex-Dieptemassage

REFLEXMASSAGE

Klassieke reflex-dieptemassage wordt door velen ervaren als "ongewoon". Wat in eerste instantie bijblijft, zijn de soms min of meer pijnlijke gewaarwordingen. Het principe: "De reflexmassage doet eerst "goed zeer" en dan "zeer goed". Na enkele minuten doen de polypeptides hun werk en komt ontspanning, de "alpha-state", een toestand tussen "waken" en "slapen".